Τα γυαλιά μάς δυσκολεύουν λίγο στο μακιγιάζ και ειδικά όταν το σημείο που θέλουμε να τονίσουμε είναι τα μάτια μας. Μην αγχώνεστε όμως, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς θα αναδείξετε το βλέμμα σας.

Πρεσβυωπικά γυαλιά: Μεγεθύνουν αρκετά τα μάτια και τις λεπτομέρειες του μακιγιάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών σας, θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα του μακιγιάζ και να αποφύγετε τα έντονα χρώματα. Προτιμήστε γήινους τόνους σε καφέ, μπεζ και χακί χρώμα.

Μυωπικά γυαλιά: Μικραίνουν τα μάτια.

Για να δώσετε μέγεθος και βάθος στα μάτια σας, τονίστε το πάνω βλέφαρο με eye liner ή μαλακό μολύβι σε μαύρο, καφέ ή σκούρο μπλε χρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαύροι κύκλοι: Με τα γυαλιά σας φαίνονται πιο έντονα.

Για να αποφύγετε τους μαύρους κύκλους, να χρησιμοποιείτε πάντα concealer ή make up σε κρέμα, σε απόχρωση κοντινή με αυτή του δέρματός σας.

Για να τονίσετε αρκετά τα μάτια σας, βάλτε πολλές στρώσεις μάσκαρα της αρεσκείας σας ή καλύτερα προτιμήστε τη μαύρη μάσκαρα, η οποία χαρίζει στα μάτια σας την αίσθηση βάθους, την οποία αφαιρούν τα γυαλιά.

Για να δώσετε επίσης στα μάτια σας τη φυσική τους απόσταση που τα γυαλιά παραποιούν, δείχνοντας τα μάτια σας πιο κοντά το ένα στο άλλο, τοποθετήσετε στην εσωτερική γωνία του ματιού μια ανοιχτόχρωμη σκιά, ενώ περάστε το υπόλοιπο του βλεφάρου με μια πιο σκούρα σκιά.

Ο σκελετός των γυαλιών σας, σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας, θα πρέπει να έχει ως εξής:

Στρογγυλό πρόσωπο: τετράγωνος σκελετός με έντονες γωνίες

Οβάλ πρόσωπο: φαρδύς σκελετός

Τριγωνικό πρόσωπο: λεπτός σκελετός

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: στρογγυλός σκελετός

Τετράγωνο πρόσωπο: στρογγυλός – οβάλ σκελετός

Πηγή: Ladynews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης