Απολαύστε λαχταριστή μανιταρόσουπα εύκολα και γρήγορα. Μάθετε πώς στη συνταγή που ακολουθεί.
Υλικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 λίτρο ζεστό νερό
1/3 κούπας ρύζι καρολίνα
1 ασπράδι αυγού
¼ κούπας χυμό λεμονιού
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα μανιτάρια και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Ακολούθως ρίχνουμε νερό, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τότε ρίχνουμε και το ρύζι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο για τη σούπα, σ’ ένα βαθύ πιάτο ή σ’ ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και τον χυμό λεμονιού.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
- Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντας το με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης