Φτιάξτε ένα εύκολο τιραμισού, χωρίς κόπο, που θα το σερβίρετε σε ποτήρια.

Υλικά
4 αβγά (χωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι)
180 ml ζαχαρίνη
50 ml (28,5 γρ.) αλεύρι
50 ml (28,5 γρ.) κορν φλάουρ
80 ml (45,6 γρ.) κακάο σε σκόνη
2 ml (½ κ.γ.) μπέικιν πάουντερ
125 ml (71,25 γρ.) καφές εσπρέσο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

για την κρέμα
10 ml (2 κ.γ.) ουίσκι
2 συσκευασίες τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (230 γρ. η καθεμία)
ξύσμα από 2 λεμόνια
1-2 κ.γ. ζαχαρίνη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C.
  • Στρώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σ’ ένα ταψί και πασπαλίστε με κορν φλάουρ.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέστε τη μισή ζαχαρίνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή.
  • Χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζαχαρίνη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα στο μείγμα των κρόκων.
  • Προσθέστε τη μαρέγκα και απλώστε ομοιόμορφα μ’ ένα κουτάλι το μείγμα στο ταψί.
  • Φτιάξτε τον καφέ κι αν θέλετε, προσθέστε λίγη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια φτιάξτε την κρέμα ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
  • Κόψτε 4-6 κύκλους από το παντεσπάνι και βάλτε από ένα σε κάθε ποτήρι.
  • Ρίξτε λίγο από το μείγμα του καφέ για να βραχεί το παντεσπάνι και προσθέστε μια στρώση από το μείγμα με την κρέμα.
  • Επαναλάβετε τις στρώσεις μέχρι να γεμίσει το ποτήρι, τελειώνοντας με μία στρώση κρέμας.
  • Πασπαλίστε με σκόνη κακάο ή τρούφα.
  • Το τιραμισού σερβίρεται κρύο.
Πηγή: govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης