Το κινέζικο φαγητό μπορεί να μην είναι η πιο συνηθισμένη κουζίνα στην χώρα μας, ωστόσο μετράει αρκετούς θαυμαστές που συνήθως το απολαμβάνουν στα αντίστοιχα εστιατόρια. Αν σας αρέσει το κινέζικο αλλά δεν θέλετε να πληρώνετε πολλά χρήματα, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις συνταγές που σας προτείνουμε… είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθείτε!

Υλικά:
1/2 κούπα αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1500 γρ. κομμένο σε κομμάτια μοσχαρίσιο κρέας
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
4 χοντροκομμένες πιπεριές μεγάλες
1 κ.σ. γούστερ σως (αγγλική σάλτσα με βάση την σόγια)
1 κ.σ. καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. σκόνη τσίλυ ή μπούκοβο
2 κονσέρβες ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 κούπα νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι με μπόλικο αλατοπίπερο μέσα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε το κρέας και ανακατέψτε το μέχρι να να τυλιχτεί γύρω γύρω με το μείγμα.
Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάλτε το μοσχαράκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Όταν πάρει χρώμα βγάλτε το και κρατήστε το στην άκρη.
Αφού χαμηλώσετε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Μετά, βάλτε τις πιπεριές, τη ζαχάρη, το κύμινο, την πάπρικα, το τσίλι και τη γούστερ σως και μαγειρέψτε τα κι αυτά για 1 λεπτό. Προσθέστε τώρα τις ντομάτες και το νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει, σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά στο σιγανό. Για να γίνει πολύ τρυφερό το μοσχαράκι και να δέσει η σάλτσα αφήστε να σιγοβράσουν για 1,5 ώρα περίπου. Σερβίρετε με ρύζι.

Κινέζικα noodles με γαρίδες και κόλιανδρο

Υλικά:
1 πακέτο noodles
24 γαρίδες καθαρισμένες
3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ξίδι
1/2 φλιτζ. σόγια
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο τζίντερ σκόνη
Λίγο ελαιόλαδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση:
Αν αγοράσετε τις γαρίδες ολόκληρες, αφαιρείτε με μία οδοντογλυφίδα το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Τις πλένετε και τις στραγγίζετε.

Ψιλοκόβετε τον κολίανδρο. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζετε τα noodles να βράσουν για όσο χρόνο λέει το πακέτο, προσθέτοντας στη κατσαρόλα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.

Ταυτόχρονα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τις γαρίδες με το φρέσκο κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτετε τη σόγια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το ξίδι, ανακατεύετε και προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό από τα noodles που βράζουν. Προσθέτετε πιπέρι, λίγο αλάτι γιατί η σόγια είναι αλμυρή, το κόλιανδρο και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Αποσύρετε τα noodles, τα στραγγίζετε, του ρίχνετε λίγο κρύο νερό και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις γαρίδες με τη σάλτσα, ανακατεύετε και είστε έτοιμοι.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης