Κουραμπιές vs μελομακάρονα: Τι είναι καλύτερο για τη γραμμή μας;

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020, 11:54
Κουραμπιές vs μελομακάρονα: Τι είναι καλύτερο για τη γραμμή μας;

Μέρες γιορτών και όλοι φέρνουμε στη μνήμη μας τα παραδοσιακά γλυκίσματα να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έτσι και φέτος αναπόσπαστο κομμάτι των εορτών αποτελούν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

Ποιο όμως θα ήταν καλύτερα να καταναλώσουμε ώστε να μην επηρεαστεί το σωματικό μας βάρος.

Κουραμπιέδες

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε βούτυρο θεωρούνται τα πιο επιβλαβή γλυκίσματα των εορτών. Έχουν αρκετή ζάχαρη η οποία προσδίδει ανούσιες θερμίδες στον οργανισμό. Αλλά περιέχουν αμύγδαλα τα οποία είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και ασβέστιο αλλά και αυγά τα οποία αποτελούν πηγή βιταμινών Α, D, φυλλικού οξέος και Β12...

 

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020, 11:54