Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι χωρίς γλουτένη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 08:58
Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι χωρίς γλουτένη
Υλικά:

Μπισκότο


100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
50 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
1 λεμόνι, το ξύσμα (ακέρωτο)

Κρέμα

200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
200 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
200 γρ. ταχίνι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα (ακέρωτο)
κακάο για πασπάλισμα
Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 25΄, Αναμονή: 3-4 ώρες

Εκτέλεση για τη νηστίσιμη τούρτα


Μπισκότο

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει στη λαμαρίνα του φούρνου, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή...

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 10:47