Υλικά:
500 γρ. πατάτες
750 γρ. καλαμαράκια κομμένα και καθαρισμένα
500 γρ. μύδια
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
2 ξερά κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
μία πρέζα σαφράν σκόνη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τα καλαμαράκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε σε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια μαζί με το σαφράν στο σοταρισμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια και σβήνουμε με το κρασί.

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 20 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα θαλασσινά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο φαγητό τα μύδια και βράζουμε άλλα 3-4 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης