Υλικά
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο των 200 γραμμαρίων το καθένα
Ελαιόλαδο
100 γραμμάρια φασολάκια πράσινα
1 μικρό μαρούλι χοντροκομμένο
1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
2 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, την παρμεζάνα και ανακατεύετε.
- Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα κοτόπουλου. Απλώστε το μείγμα στα φιλέτα κοτόπουλου και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 °C.
- Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σ’ ένα μεγάλο ταψί.
- Τοποθετήστε τα φιλέτα στο ταψί και ραντίστε με λίγο λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C και ψήστε για ακόμα 20 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
- Βράζετε τα φασολάκια σ’ ένα κατσαρολάκι για 10 λεπτά και μετά στραγγίζετε. Τοποθετήστε το μαρούλι, το αγγούρι, τα φασόλια και το ραπανάκι σ’ ένα μπολ.
- Ρίξτε το ντρέσινγκ και βάλτε αλάτι και πιπέρι.