Μάθετε να συνδυάζετε εύκολα και γρήγορα το χταπόδι με τις αγκινάρες στη συνταγή που ακολουθεί!

Υλικά
• 9 – 10 αγκινάρες
• 1 κ.σ. αλεύρι
• 1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 ½ κιλό χταπόδι
• 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 λεμόνια κομμένα στη μέση
• 1 κουτ. του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. ξίδι
• Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε για 2 λεπτά περίπου σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και το ξίδι.
2. Αφαιρούμε το κοτσάνι, τα σκληρά φύλλα και το χνούδι του εσωτερικού από τις αγκινάρες, αφήνοντας μόνο τα τρυφερά φύλλα και τις καρδιές. Για να μη μαυρίσουν τις τρίβουμε με το λεμόνι.
3. Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
4. Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια. Το μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι νερό και τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και ανακατεύουμε.
5. Μόλις το μίγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τις αγκινάρες, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και βράζουμε για 45 λεπτά.

Πηγή: govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης