Συνδυάστε ιδανικά τα προϊόντα της μεσογειακής διατροφής σε μια γευστικότατη μακαρονάδα. Μάθετε το πώς στη συνταγή που ακολουθεί…
Υλικά
200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
6 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
½ ματσάκι γλιστρίδα
400 γραμμάρια φαρφάλε
2 κουταλιές της σούπας χυμός φρέσκιας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμμάρια ζυμαρικά φαρφάλε
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένo
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις φαρφάλες και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 με 8 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε από πάνω κρύο νερό. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε καρέ.
- Βάζουμε τις φαρφάλες σε μια βαθιά σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, τους κύβους φέτας, 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη και τα φύλλα γλιστρίδας.
- Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπάμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκιας ντομάτας,το σκόρδο και το μπαλσάμικο. Αφού ρίξουμε αλατοπίπερο, τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τις φαρφάλες και ανακατεύουμε.