Κάποιοι το λατρεύουν κι άλλοι λατρεύουν να το… μισούν. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, δεν χρειάζεται να περιμένετε να φάτε σούσι μόνο όταν βγαίνετε έξω για φαγητό. Φτιάξτε το μόνοι σας!

Όσοι είστε εξοικειωμένοι με την ιδέα του ωμού ψαριού, το σούσι πιθανότατα να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις σας. Εκτός από νόστιμο, είναι και ωφέλιμο λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχει κι αν συνοδεύεται με καστανό ρύζι, αυξάνει τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας, κάνοντας καλό στο έντερο και τη σιλουέτα σας, ενώ τα φύκια είναι πλούσια σε ιώδιο, απαραίτητο για έναν υγιή θυρεοειδή, χαλκό, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο.

Με τόση νοστιμιά και οφέλη για τον οργανισμό, γιατί να μην το φτιάχνετε στο σπίτι και να το καταναλώνετε πιο συχνά; Δείτε πώς να φτιάχνετε μόνοι σας maki sushi rolls σε 9 εύκολα βήματα.

Βήμα 1ο: Προμηθευτείτε τα απαραίτητα

Για να φτιάξετε σούσι, θα χρειαστείτε αποξηραμένα φύκια για τύλιγμα, ρύζι για σούσι, λαχανικά, ξίδι ρυζιού και ψάρι. Επιλέξτε 2 τύπους λαχανικών, π.χ. αγγούρια και καρότα και μια καλή επιλογή για ψάρι είναι ο σολομός. Διαλέξτε ένα καλό φιλέτο και μην ξεχνάτε ότι θα φαγωθεί ωμό, γι’ αυτό πρέπει να κάνετε καλή επιλογή.

Βήμα 2ο: Μαγειρέψτε το ρύζι

Βάλτε νερό σε μια λεκάνη, στην οποία θα ρίξετε και το ρύζι. Ξεπλύνετέ το, αδειάστε το νερό και βάλτε καινούργιο πολλές φορές, μέχρι το ρύζι να καθαρίσει και το νερό που θα αδειάσετε να είναι διάφανο. Στη συνέχεια για κάθε 2 κούπες ρύζι, ρίξτε 2,5 κούπες νερό στην κατσαρόλα κι αφού το αφήσετε λίγο μέσα στην κατσαρόλα, ξεκινήστε να το μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη κι αφήστε για 10-15 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3ο: Κόψτε τα λαχανικά

Πλύνετε τα λαχανικά και τοποθετήστε τα σε ξύλο κοπής τροφίμων. Κόψτε τα καρότα στη μέση κατά μήκος κι έπειτα συνεχίστε κόβοντας λεπτές λωρίδες. Κάντε το ίδιο και με το αγγούρι.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr