Συνδυάστε αρμονικά τον σολομό με ρύζι και αμύγδαλα. Μάθετε το πώς στη συνταγή που ακολουθεί.
Υλικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
350 γραμμάρια ρύζι
2 πράσα κομμένα σε μέτριες ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος)
100 γραμμάρια καπνιστό σολομό σε φέτες
40 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί
6 ποτήρια ζωμό λαχανικών
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια.
- Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα 30 γρ. από το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα για 2-3 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και σοτάρουμε το ρύζι για 2 περίπου λεπτά. Το σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τέσσερα ποτήρια από τον ζωμό λαχανικών.
- Ανακατεύουμε το ρύζι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε τον σολομό, τα αμύγδαλα, το λεμόνι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης