Τα κόκκινα αβγά είναι άμεσα συνδεδεμένα με την πασχαλινή παράδοση, καθώς το κόκκινο χρώμα τους συμβολίζει όχι μόνο το αίμα του Χριστού, αλλά και τη χαρά της Ανάστασης.

Το βάψιμο των πασχαλινών αβγών γίνεται τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ το τσούγκρισμά τους γίνεται την ημέρα της Ανάστασης, μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη!».

Για το βάψιμο είναι προτιμότερα τα άσπρα αβγά και όχι τα σκούρα μπεζ, γιατί τα άσπρα θα βαφτούν πολύ καλύτερα και το κόκκινο χρώμα θα είναι εντονότερο.

Προετοιμασία

Βγάζουμε τα αβγά από το ψυγείο 3-4 ώρες πριν τα βάψουμε, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να μη σπάσουν κατά το βράσιμο. Είναι προτιμότερο να τα έχουμε εκτός ψυγείου μία μέρα.

Τα καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι, για να μην έχουν στίγματα, και τα σκουπίζουμε.

Περισσότερα στο govastileto.gr