Η βιομηχανία της «ομορφιάς» ανέκαθεν υπήρχε! Για κάθε άνθρωπο, γυναίκα ή άντρα, είναι πολύ σημαντικό να έχει μια υγιή, αλλά και όμορφη εμφάνιση! Η διατροφή αποτελεί σύμμαχο σ’ αυτό! Κάποια από τα συστατικά των τροφίμων μπορούν να βοηθήσουν για μια καλή εμφάνιση και ομορφιά. Από αυτά, σπουδαιότατο ρόλο κατέχουν τα «καλά» λιπαρά της διατροφής, τα λεγόμενα ακόρεστα, τα οποία χωρίζονται σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα! Πώς μπορούν να συνεισφέρουν;

Λαμπερό δέρμα

Σε καθημερινή βάση, το δέρμα επιβαρύνεται από μία σειρά επιβλαβείς παράγοντες, όπως τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και την ακτινοβολία UV. Την τελευταία δεκαετία, όλο και περισσότερες έρευνες γίνονται γύρω από το θέμα διατροφή-υγιές δέρμα. Φαίνεται, λοιπόν, πως και σε αυτόν τον τομέα η διατροφή κατέχει έναν σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένα, τα ευεργετικά Ω-3 λιπαρά των τροφίμων φαίνεται να προστατεύουν από την καταστροφή και γήρανση του δέρματος. Γι’ αυτό, μην ξεχνάτε να τρώτε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ψαράκι! Εκτός από ψαράκι, καλές πηγές ω-3 λιπαρών που μπορούν να είναι καθημερινή συνήθεια είναι και η φυτική μαργαρίνη (η κατάλληλη σύσταση σε φυτικά έλαια την κάνει πλούσια σε ω3), τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

Μαλλιά σαν… μετάξι!
Και ποια γυναίκα δεν έχει ονειρευτεί στιλπνά και υγιή μαλλιά; Τα «καλά» λιπαρά συμβάλλουν και στην υγεία των μαλλιών! Η κατανάλωσή τους βοηθάει στην ενυδάτωση των τριχών, προλαμβάνει την τριχόπτωση και προστατεύει ως φυσικό αντηλιακό. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως τα συμπληρώματα διατροφής που αφορούν την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, εκτός από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, περιλαμβάνουν και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα! Μην ξεχνάτε λοιπόν να προσθέτετε στο πρωινό σας μαργαρίνη ή ως ενδιάμεσο σνακ 2 μεγάλα καρύδια! Σκεφτείτε ότι 1 μερίδα φυτική μαργαρίνη light που θα αλείψετε το ψωμάκι σας το πρωί, σας δίνει το 15% των αναγκών σας σε ω-3 λιπαρά την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όραση… ξυράφι!
Η κατανάλωση απαραίτητων ακόρεστων λιπαρών, βοηθά στην προστασία του αμφιβληστροειδούς από την παιδική ηλικία. Στην ενήλικη ζωή, τα Ω-3 της διατροφής φαίνεται να βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ξηροφθαλμίας, ενός συχνού συνδρόμου των οφθαλμών, όπως και στη μείωση της πιθανότητας εκφύλισης ωχράς κηλίδας.. Η βιταμίνη Α είναι επίσης πολύ σημαντική για την όραση και κρύβεται και αυτή περισσότερο σε λιπαρά τρόφιμα, όπως τα ψάρια, η φυτικήμαργαρίνη και οι ξηροί καρποί, ενώ λιγότερο σε φυτικά τρόφιμα, όπως το καρότο ή άλλα λαχανικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης