Με τρομακτικό ρυθμό αυξάνονται οι δείκτες για τη συνηθέστερη αιτία της άνοιας, τη νόσο Αλτσχάιμερ, σε παγκόσμια κλίμακα τα τελευταία χρόνια.

Η κακή διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της νευροεκφυλιστικής πάθησης, καθώς συνδέεται με αύξηση της χοληστερόλης και πρωτεινών στον εγκέφαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρ Γουίλιαμ Γκραντ από το ερευνητικό κέντρο SUNARC του Σαν Φρανσίσκο, στο πλαίσιο μιας νέας επισκόπησης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of the American College of Nutrition», συγκέντρωσε και ανέλυσε στοιχεία σχετικά με τη διατροφή από 10 χώρες, ώστε να εξερευνήσει τη σχέση των διατροφικών συνηθειών με τη συχνότητα του Αλτσχάιμερ. Οι χώρες με τις οποίες ασχολήθηκε είναι οι Βραζιλία, Χιλή, Κούβα, Αίγυπτος, Ινδία, Μογγολία, Νιγηρία, Νότια Κορέα, Σρι Λάνκα, ΗΠΑ.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης