Ένα αμινοξύ, η ισολευκίνη, μπορεί ενδεχομένως να παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ιάπωνες ερευνητές χορήγησαν σε ποντίκια τροφές υψηλές σε λιπαρά για 6 εβδομάδες. Μετά τις πρώτες δυο εβδομάδες, τα ποντίκια χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Μια έλαβε ισολευκίνη στο νερό, ενώ η ομάδα ελέγχου έλαβε ουδέτερη ουσία. Αυτό συνεχίστηκε στο υπόλοιπο της έρευνας.

Αν και η πρόσληψη τροφής, υγρών και θερμίδων ήταν η ίδια, τα ποντίκια που έλαβαν ισολευκίνη αύξησαν λιγότερο το βάρος τους σε σχέση με αυτά της ομάδας ελέγχου, από τη 17η μέρα μέχρι το τέλος της 28ης μέρας. Τα ποντίκια που ανήκαν στην ομάδα της ισολευκίνης είχαν επίσης χαμηλότερες συγκεντρώσεις ινσουλίνης ορού, αλλά δεν υπήρχαν διαφορές στα επίπεδα γλυκόζης, τριγλυκεριδίων ή λιπαρών οξέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι η ισολευκίνη βελτίωσε την επίδραση της ινσουλίνης στη μείωση της γλυκόζης, μείωσε τα αποθέματα λίπους και αύξησε το μεταβολισμό λιπών. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η ισολευκίνη μπορεί ενδεχομένως να αποδειχτεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, κατέληξαν οι ερευνητές, που καλούν σε νέες δοκιμές για να δοκιμαστεί η υπόθεση.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό “Journal of Nutrition.”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης