Νέα έρευνα έρχεται να δώσει ελπίδα σε γυναίκες που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού, καθώς οι πιθανότητες επιβίωσής τους αυξάνονται σημαντικά, εάν τρώνε συστηματικά κραμβοειδή λαχανικά, όπως μπρόκολο και κουνουπίδι, λάχανο, καθώς και πράσινες σαλάτες!

Σύμφωνα με τους ερευνητές που παρακολούθησαν 5.000 γυναίκες από την Κίνα, οι οποίες είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού μεταξύ του 2002 και του 2006 και συμμετείχαν στην« Shanghai Breast Cancer Survival Study», παρατηρήθηκε ότι όσο περισσότερα από τα παραπάνω λαχανικά κατανάλωνε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών ετών μετά τη διάγνωση της νόσου, τόσο μειώνονταν οι πιθανότητες θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο αυξανόταν η κατανάλωση, οι πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του μαστού μειώνονταν από 22% έως και 62%, ενώ οι πιθανότητες θανάτου από κάθε αιτία μειώνονταν από 27% έως και 62%. Παρατηρήθηκε επίσης μείωση στις υποτροπές της νόσου έως και κατά 35%.

Επικεφαλής της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Έρευνας για την Αντικαρκινική Έρευνα στο Σικάγο των Η.Π.Α., ήταν η Dr Sara Nechuta από το Πανεπιστήμιο του Nashville των Η.Π.Α..

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης