Αντιμετωπίστε τα «ψωμάκια»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 10:35
Αντιμετωπίστε τα «ψωμάκια»

Τα «ψωμάκια» αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του σώματος των γυναικών της Μεσογείου. Οι μηροί, η κοιλιά και η μέση -ακόμη και σε αδύνατες γυναίκες- παρουσιάζουν «περίσσευμα» λίπους.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που, αν και προσπαθούν με υγιεινή διατροφή και άσκηση να βελτιώσουν τη γραμμή τους, εξακολουθούν να εμφανίζουν τοπικές συλλογές λίπους, που αντιστέκονται στη δίαιτα και τη γυμναστική και επιμένουν.

Επειδή, όμως, η επιστήμη έχει προχωρήσει, υπάρχει η μέθοδος της λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής. Πρόκειται για χειρουργική τεχνική κατά την οποία αφαιρούνται τα λιποκύτταρα μέσω μικρών τομών μήκους μερικών χιλιοστών.

Ανάλογα πάντα με το μέγεθος του προβλήματος και την έκταση της περιοχής από την οποία πρόκειται να αφαιρεθεί το περιττό λίπος, η επέμβαση μπορεί να χρειαστεί ολική ή τοπική αναισθησία.

Η λιπογλυπτική ανήκει στις τεχνικές της λιποαναρρόφησης, αλλά διαφέρει από το γεγονός ότι οι κάνουλες που χρησιμοποιούνται έχουν μικρότερη διάμετρο και ειδικά στόμια, έτσι ώστε να μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να αφαιρεί λίπος τόσο από βαθύτερα όσο και από πιο επιφανειακά στρώματα, επηρεάζοντας περισσότερο τις καμπύλες της περιοχής και με περισσότερη έμφαση στη λεπτομέρεια.

Όσον αφορά στην ανάρρωση, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά σε γενικές γραμμές μικρές λιποαναρροφήσεις χρειάζονται 3-5 μέρες ξεκούρασης, ώστε να βοηθηθεί η επούλωση και να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα, το οποίο θα αξιολογήσει ο ιατρός περίπου μία εβδομάδα μετά την επέμβαση. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι σχεδόν μόνιμα, εάν δεν υπάρξει πολύ μεγάλη και απότομη αύξηση βάρους.

Πηγή: iatronet.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 10:35