Άσκηση: Σύμμαχος κατά του Αλτσχάιμερ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011, 14:09
Άσκηση: Σύμμαχος κατά του Αλτσχάιμερ
Οι ευεργετικές ιδιότητες της γυμναστικής ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα. Πράγματι, η συχνή άσκηση ωφελεί όχι μόνο το σώμα μας, αλλά όπως δείχνουν έρευνες και τον εγκέφαλο μας.

Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι που είναι σωματικά δραστήριοι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν πτώση στη νοητική τους λειτουργία και έχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Kάνοντας γυμναστική αρκετές φορές την εβδομάδα για 30 έως 60 λεπτά μπορούμε να:

- Διατηρήσουμε την σκέψη, τον συλλογισμό και τις δεξιότητες μάθησης σε εγρήγορση στα υγιή άτομα.

- Βελτιώσουμε τη μνήμη, τον συλλογισμό, την κρίση και τις δεξιότητες της σκέψης(νοητική λειτουργία) για άτομα με ήπια νόσο Αλτσχάιμερ ή ήπια γνωστική εξασθένιση.

- Καθυστερήσουμε την έναρξη της νόσου Alzheimer σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Η σωματική δραστηριότητα φαίνεται να βοηθά τον εγκέφαλο, διατηρώντας την αιματική ροή. Η άσκηση αυξάνει, επίσης, τις χημικές ουσίες που προστατεύουν τον εγκέφαλο και βοηθά στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

Χρειάζονται περισσότερες έρευνες ώστε να γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την μνήμη ή επιβραδύνει την εξέλιξη της γνωστικής εξασθένισης.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να γυμναζόμαστε τακτικά, ώστε να παραμένουμε σε καλή φυσική κατάσταση τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Πηγή: diet up

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011, 15:54