Η αναγνώριση της προσπάθειας ενός εργαζομένου -μέσω «μπόνους» ή επαίνων- αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Ντιουκ, στη βελτίωση της απόδοσης στη δουλειά συμβάλλει και η… πίτσα.
Όπως περιγράφει σε βιβλίο του ο καθηγητής ψυχολογίας Νταν Αριέλι και σύμφωνα με το Fox News, η έρευνα βασίστηκε στις αντιδράσεις εργαζομένων ισραηλινής εταιρείας.
Ο κ. Αριέλι χώρισε σε τέσσερις ομάδες τους εργαζομένους, οι οποίοι έλαβαν την υπόσχεση συγκεκριμένης ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί.
Περισσότερα στο govastileto.gr