Την άποψη ότι το χαμόγελο, λόγω των ρυτίδων που σχηματίζονται κατά τη διάρκειά του γύρω από τα μάτια και το στόμα, μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι, έρχεται να ανατρέψει μία νέα έρευνα.
 
Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ψυχολογία και Γήρανση», συμμετείχαν 154 νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι μάντεψαν την ηλικία 171 προσώπων, με βάση τη φωτογραφία τους. Κάθε φωτογραφία έδειχνε ένα πρόσωπο με μια συγκεκριμένη έκφραση: άλλες ήταν με έκφραση θυμωμένη, άλλες λυπημένη, άλλες χαρούμενη και άλλες ουδέτερη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η έκφραση του προσώπου είχε μεγάλη επίδραση στον υπολογισμό της ηλικίας από τους συμμετέχοντες. Η πιο ακριβής απόδοση ηλικίας παρατηρήθηκε στα πρόσωπα με ουδέτερες εκφράσεις. Από την άλλη, σε πολλές περιπτώσεις όπου τα πρόσωπα χαμογελούσαν ή είχαν χαρούμενη όψη, αποδόθηκε πιο μικρή ηλικία, κατά περίπου δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι οι εκφράσεις του προσώπου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το πώς οι άλλοι εκτιμούν την ηλικία μας.

Πηγή: insite

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης