Δωρεάν επισκέψεις στα ιατροδικαστικά ιατρεία για κακοποιημένες γυναίκες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 14:24
Δωρεάν επισκέψεις στα ιατροδικαστικά ιατρεία για κακοποιημένες γυναίκες
Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κακοποιημένες γυναίκες προσφέρει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, μέσω των συνεργαζόμενων ιατροδικαστικών ιατρείων, από αύριο έως τις 2 Δεκεμβρίου, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με το τελευταίο ευρωβαρόμετρο, το 34% των Ελλήνων γνωρίζει στον περίγυρο ή στη γειτονιά κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με προηγούμενη μελέτη κατά 12%, ενώ είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Με βάση τα στοιχεία, μέσα σε έναν χρόνο 13.000.000 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέστησαν σωματική βία, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα 3.700.000 έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα, μία στις τρεις από αυτές τις γυναίκες (ποσοστό 33%) είχε υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία μέχρι την ηλικία των 15 ετών. Για την πλήρη λίστα των συνεργαζόμενων ιατρείων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΕΙΕ: www.hsfm.gr.

Διαβάστε επίσης: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 15:02

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 14:35