Το σχέδιο δράσης για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και του μαστού, το οποίο θα επικεντρωθεί στους πληθυσμούς των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, παρουσιάστηκε στην Καβάλα από τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη.

Το εθνικό σχέδιο δράσης κατά του καρκίνου 2011 – 2015, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την πρόληψη των δυο συχνών μορφών καρκίνου που πλήττουν το γυναικείο πληθυσμό, με στόχο τον έλεγχο περίπου 1,5 εκατ. γυναικών, ηλικίας από 25 έως και 65 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει με τη βοήθεια των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δήμοι θα αναλάβουν να ενημερώσουν και να προσκαλέσουν τις γυναίκες να υποβληθούν σε εξετάσεις στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Στο πρώτο στάδιο της υλοποίησης της δράσης θα συμμετάσχουν 120 κέντρα υγείας και 10 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, απομακρυσμένων κυρίως περιοχών, στα οποία αναμένεται να εξεταστούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο γύρω στις 60 με 80 χιλιάδες γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αρωγός στην πρωτοβουλία θα είναι και ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, που αποτελεί το νέο ασφαλιστικό φορέα πρωτοβάθμιας υγείας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης