Ενδεχομένως να πιστεύατε ότι θα ήταν πιο εύκολο από ό,τι το καλοκαίρι, μιας και δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Ίσως, όμως, τα πράγματα να μην είναι ακριβώς έτσι:

1. Η αφυδάτωση παραμονεύει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα κατά τη χειμερινή περίοδο είναι ιδιαίτερα ξηρή, το ίδιο και ο αέρας, οπότε οι έντονες εναλλαγές θερμότητας από έναν εσωτερικό σε έναν εξωτερικό χώρο, πιθανόν να σας προκαλέσουν εξάψεις και εφίδρωση.

Τι να κάνετε: Να πίνετε περισσότερο νερό από όσο πιστεύετε ότι χρειάζεστε. «Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, από ζαλάδες μέχρι και πρόωρο τοκετό», υποστηρίζει ο δρ. Andrew Ross, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Englewood του Κολοράντο, και προσθέτει: «Αυτό που προτείνω στις ασθενείς μου είναι να πίνουν 1-2 λίτρα παραπάνω από ό,τι όταν δεν ήταν έγκυοι. Εναλλακτικά, αντί νερού, μπορούν να επιλέξουν τσάι χωρίς καφεΐνη. Πάντα, όμως, καλό είναι να ενημερώνουν το γιατρό τους, προτού καταναλώσουν οποιοδήποτε ρόφημα».

2. Η βόλτα στο κρύο δεν είναι ευχάριστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί όλοι οι ειδήμονες να επιμένουν ότι το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για τις εγκύους, αλλά, όταν ο καιρός δεν σε προδιαθέτει, είναι πολύ πιθανό να προτιμήσετε τον καναπέ σας. Μη νιώθετε ενοχές – εννοείται ότι εκεί είναι πιο ζεστά. Ωστόσο, να θυμάστε: Η φυσική άσκηση θα είναι λυτρωτική για τους πόνους και τις κράμπες της εγκυμοσύνης της, συν του ότι θα κάνει καλό και στο μωρό σας.Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης