Ένα ακατάστατο δωμάτιο επηρεάζει τον ύπνο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 08:44
Ένα ακατάστατο δωμάτιο επηρεάζει τον ύπνο
Για κάποιους, μια καθαρή και τακτοποιημένη κρεβατοκάμαρα αποτελεί ένα ευχάριστο καταφύγιο, όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν έναν ξεκούραστο ύπνο.

Για κάποιους άλλους όμως, αποτελεί έναν επιπλέον χώρο, όπου μπορούν να στοιβάξουν από παλιά βιβλία και διαφόρων ειδών μπιχλιμπίδια, μέχρι σωρούς από ρούχα από το πάτωμα μέχρι το… ταβάνι.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα, εκείνοι που τείνουν οριακά προς τη δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο. Κι αυτό γιατί, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, ένα ακατάστατο δωμάτιο διαταράσσει τον ύπνο, αυξάνει το στρες και μπορεί να επιδεινώσει τις ψυχικές ασθένειες.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο για την εμφάνιση της διαταραχής της αποθησαύρισης, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα με τον ύπνο τους, σε σχέση με τους οπαδούς του ρητού «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά».

Η διαταραχή της αποθησαύρισης είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι πάσχοντες συσσωρεύουν αντικείμενα, που πολλοί θα θεωρούσαν άχρηστα και δυσκολεύονται να αποχωριστούν τα υπάρχοντά τους. Αυτό οδηγεί σε ακαταστασία, η οποία επηρεάζει σημαντικά την ικανότητά τους να λειτουργούν μέσα στους χώρους που ζουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 08:47