Έρευνα: Δεν υπάρχει σημείο G στις γυναίκες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 11:13
Έρευνα: Δεν υπάρχει σημείο G στις γυναίκες
Δεν υπάρχει κολπικός οργασμός (και σημείο G μέσα στον γυναικείο κόλπο που τον «πυροδοτεί») αλλά μόνο κλειτοριδικός, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική μελέτη που ισχυρίζεται ότι αποτελεί την «τελευταία λέξη» πάνω στο επίμαχο ζήτημα.

Η έρευνα, πάντως, δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτή ομόφωνα, καθώς οι «φίλοι» (και «φίλες») του κολπικού οργασμού επιμένουν στο δίκιο τους.

Το ερευνητικό ζεύγος των Βιντσέντζο και Γκουίλια Πούπο του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ανατομίας «Clinical Anatomy», σύμφωνα με το «New Scientist», αναφέρουν ότι η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια, που δεν υπάρχει (και δεν μπορεί να υπάρξει) κολπικός οργασμός.

Όπως επισημαίνουν, ο ίδιος ο όρος «κολπικός» είναι λανθασμένος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Ο σωστός όρος είναι γενικότερα «γυναικείος οργασμός» (κατ' αντιστοιχία του όρου «ανδρικός οργασμός») και συμβαίνει μόνο όταν ερεθιστεί η κλειτορίδα.

«Ο ″κολπικός″ οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες πάντα προκαλείται από τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν τον γυναικείο οργασμό» υποστηρίζουν.

Οι Ιταλοί σεξολόγοι τονίζουν ότι, ως ειδικοί, οφείλουν «να διαδίδουν βεβαιότητες που έχουν βιολογική βάση και όχι υποθέσεις ή προσωπικές απόψεις». Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι κακώς αναφέρεται πως υπάρχει εσωτερική κλειτορίδα και πως αυτή είναι μόνο εξωτερική και δεν έχει καμία ανατομική σχέση με τον γυναικείο κόλπο. Όσο για το υποτιθέμενο εσωτερικό «σημείο G», διατείνονται ότι, αν υπάρχει, είναι εξωτερικό και βρίσκεται στην πυελική ουρήθρα.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία επιστημονική βάση όροι όπως «πρόωρη γυναικεία εκσπερμάτωση», «διαταραχή μόνιμης γενετικής διέγερσης» ή «ενίσχυση σημείου-G».

Οι Πούπο καταλήγουν ότι σε όλες τις γυναίκες η σεξουαλική ικανοποίηση και ο οργασμός είναι πάντα εφικτά μόνο αν τα γυναικεία όργανα (η κλειτορίδα ή το «θηλυκό πέος», όπως το ονομάζουν) διεγερθούν κατάλληλα. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι με αυτήν την κατηγορηματική δήλωση συμφωνούν όλοι, επιστήμονες και μη. Αν μη τι άλλο, διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τον καθόλου αμελητέο ρόλο του νου και των φαντασιώσεων στην πρόκληση οργασμού - ανδρικού ή γυναικείου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 11:13