Έρευνα: Τεστ μας δείχνει την πραγματική μας ηλικία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 07:40
Έρευνα: Τεστ μας δείχνει την πραγματική μας ηλικία
Δεν έχει σημασία πόσων ετών είμαστε, αλλά πόσο νιώθουμε – θα ακούσετε να λένε όσοι… κρύβουν τα χρόνια τους. Το ίδιο «φωνάζει» και το σώμα μας, λέει τώρα η επιστήμη, που βρήκε τρόπο να μετρά την πραγματική ηλικία του οργανισμού μας.

Επιστημονική ομάδα από το Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου υποστηρίζει ότι έχει εφεύρει τεστ, το οποίο μαρτυρά πόσο καλά ή άσχημα «γερνάει» το ανθρώπινο σώμα. Επισημαίνουν μάλιστα πως θα μπορούσε να προβλέψει πόσο ακόμα θα ζήσει κάποιος, και να ενημερώσει όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο άνοιας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει στο μέλλον την φαρμακευτική, συνταξιοδοτική και ασφαλιστική καθημερινότητα.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν προσφέρει λύσεις για την καθυστέρηση της διαδικασίας γήρανσης, αλλά μπορεί να συγκρίνει την «συμπεριφορά» 150 διαφορετικών γονιδίων ώστε να εξακριβώνει τον μοναδικό ρυθμό γήρανσης που χαρακτηρίζει τον καθένα μας, ανεξαρτήτως ανθυγιεινών συνηθειών στην ζωή μας.

Με άλλα λόγια, κάποιοι από εμάς έχουν γονίδια που τείνουν να… μας γερνούν γρηγορότερα και κάποιοι πιο αργά. «Από την ηλικία των 40 και μετά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία για την “σφραγίδα γήρανσης” μας για να δούμε πόσο καλά μεγαλώνει ένα άτομο», δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Jamie Timmons που συμμετείχε στην μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 07:40