Η κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι πολύ ευεργετική για την υγεία μας και είναι ικανή να μας προστατεύσει από τον καρκίνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στατιστικά, οι περισσότεροι από εμάς τρώμε πολύ λιγότερα από τη συνιστώμενη ποσότητα ή και καθόλου.

Στη Βρετανία, όπου μόνο το 20% του πληθυσμού καταναλώνει τις απαραίτητες 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας Κατά του Καρκίνου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H διαφημιστική εκστρατεία που παρακινούσε τους πολίτες να τρώνε καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ξεκίνησε το 2003. Εντούτοις, στις μέρες μας οι έρευνες δείχνουν ότι η πλειονότητα των Βρετανών θεωρεί ότι ο εν λόγω στόχος είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, το 17% των μελών των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα λαμβάνει 5 τέτοιες μερίδες την ημέρα, ποσοστό που φτάνει το 27% στα νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να τρώμε τόσα φρούτα και λαχανικά; Γιατί, μαζί με τα ολικής άλεσης τρόφιμα, είναι η βάση της υγιεινής, αντικαρκινικής διατροφής. Μας δίνουν θρεπτικά στοιχεία, μας χορταίνουν χωρίς να μας φορτώνουν με θερμίδες και παράλληλα μας προμηθεύουν με πολλές ίνες, ώστε να προστατεύουμε την υγεία του εντέρου μας και να καταφέρνουμε να διατηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πηγή: vita.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης