Ο αγαπημένος σας -και μας- γύρος δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε μεσογειακή διατροφή, αλλά μια υπέροχη γαστριμαργική… “διαστροφή”!Η υπέροχη γεύση του προκύπτει από τα υλικά του!

Ο γύρος συνοδεύεται πάντα από… έντονη επιθυμία για άμεση κατανάλωση, η οποία γίνεται ακόμη εντονότερη όταν όλοι σας επισημαίνουν πόσο βλαβερή είναι αυτή η συνήθεια για την υγεία σας, αλλά και ιδιαίτερα όταν σας λένε πόσες θερμίδες παίρνετε με κάθε μπουκιά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ε, και; Επιχείρημα είναι τώρα αυτό;

Η λύση δεν είναι να μην τρώμε γύρο ή γενικά junk food, αλλά, ακόμη και όταν… παρεκτρεπόμαστε, να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης!

Ακόμα και αν σας είναι δύσκολο να έχετε τον απαραίτητο αυτοέλεγχο και… πού σας χάνουν, πού σας βρίσκουν… εσείς σε γυράδικο είστε, πάλι μπορείτε να προσφέρετε στον οργανισμό σας υγεία και ευεξία απλά… βελτιώνοντας λίγο τις επιλογές σας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπλουτίστε το γύρο σας με πολύ μαρούλι –αν το κατάστημα δεν διαθέτει άλλο λαχανικό- και μειώστε τις πατάτες. Όσο καθαρό και αν είναι το μαγαζί, το λάδι, στο οποίο έχουν τηγανιστεί οι πατάτες, έχει χρησιμοποιηθεί “χιλιάδες” φορές σε μια μέρα.

Κρεμμυδάκι; Αν δεν σας προκαλεί καούρες στο στομάχι, τότε βεβαίως! Κάνει καλό και στην καρδιά… που λέει και η γιαγιά μου…

Αφήστε το χοιρινό και τα λίπη και προτιμήστε γύρο κοτόπουλο ή ακόμη καλύτερα μια πίτα με σουβλάκι κοτόπουλο! Ωραία γεύση χωρίς πρόσθετα λίπη!

Μείνετε πιστές στην παράδοση και επιλέξτε τζατζίκι για να… “δέσει” τα υπόλοιπα υλικά. Μην παρασυρθείτε από τη φίλη σας που σας υπενθυμίζει ότι βλάπτει σοβαρά τη… γοητεία σας. Η σως βλάπτει την υγεία σας και στο κάτω- κάτω… με μια τσιχλίτσα όλα διορθώνονται.

Και λίγη ντοματούλα παρακαλώ! Δροσερή και ευχάριστη γεύση που “κλέβει” χώρο και μειώνει αυτόν που θα καταλάμβαναν οι πατάτες.

Το καλύτερο, σας το αφήσαμε για το τέλος…

Φροντίστε η πιτούλα σας να μην είναι βουτηγμένη στα λίπη και αν βρείτε μαγαζί που έχει πίτες ολικής αλέσεως, τότε όχι μόνο δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τις επιλογές σας, αλλά αντίθετα… θα έχετε να εκθέσετε ακράδαντα επιχειρήματα σε όσους προσπαθήσουν να ενοχοποιήσουν ξανά την αγαπημένη σας… αμαρτία!

Θα τους πείτε πως με ένα ολοκληρωμένο γεύμα… και μάλιστα ελαφρύ, παίρνετε γρήγορα και ευχάριστα όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεστε από τα συστατικά του!

Άντε, και καλή μας όρεξη…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης