Το lipo-lift είναι μία μέθοδος αντιμετώπισης των ρυτίδων, με την έγχυση λιπώδους ιστού από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Ο χειρουργός λαμβάνει λιπώδη ιστό από ένα σημείο του σώματος και το εγχύει στη συνέχεια σε κάποιο άλλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να πάρει λιποκύτταρα από τους μηρούς και να τα «μεταμοσχεύσει» στο πρόσωπο, λιαίνοντας έτσι το δέρμα και εξαφανίζοντας τις ρυτίδες. Έως τώρα η διαδικασία γινόταν σε μία φάση. Δηλαδή, η έγχυση του λιπώδους ιστού γινόταν αμέσως μετά την αφαίρεσή του.  

Όμως, η εταιρεία Cryo-Save έχει αναπτύξει μια νέα διαδικασία επεξεργασίας και κρυοσυντήρησης ειδικά για τον λιπώδη ιστό, η οποία έχει κατατεθεί ως διεθνής ευρεσιτεχνία. Τη διατήρηση του λιπώδους ιστού για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνθήκες απόλυτης ψύξης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρ Henk Snyman, διευθυντής της υπηρεσίας Cryo-LipΤΜ εξήγησε:

«Εκτός από τη φύλαξη ενήλικων βλαστικών κυττάρων προς μελλοντική ιατρική χρήση, μπορούμε τώρα να διαθέσουμε στους πλαστικούς χειρουργούς τον ίδιο το λιπώδη ιστό (επεξεργασμένα λιποαναρροφούμενα κύτταρα (Processed LipoAspirate-PLA) για κλινικές εφαρμογές όπως το lipofilling (λιποπρόσθεση, μεταφορά λίπους με ενέσεις). Επιπλέον, ολοκληρώσαμε με επιτυχία ένα πιλοτικό πρόγραμμα, επαληθεύοντας τη δυνατότητα συλλογής ενήλικων μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων από ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, όπως προγραμματισμένες καισαρικές τομές, γενικές χειρουργικές ή ορθοπεδικές επεμβάσεις».

Η υπηρεσία Cryo-LipΤΜ απαιτεί λιγότερα από 50 ml λιπώδους ιστού, τα οποία μπορούν εύκολα να συλλεχθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον από την κοινότητα των πλαστικών χειρουργών είναι πολύ μεγάλο και η αποδοχή αυτής της πρωτοποριακής υπηρεσίας από τους ασθενείς τους κρίνεται θετική.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης