Το γιαούρτι περιέχει υψηλό ποσοστό βιταμινών, πρωτεϊνών, ψευδαργύρου αλλά και ασβεστίου. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες αλλά και πλούσια θρεπτικά συστατικά, λίγες θερμίδες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο το καθιστά πολύτιμο για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες. Παράγει ουσίες και φυσικά αντιβιοτικά που καταστρέφουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση ορισμένων τύπων δερματοπαθειών αλλά ενισχύει και την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών. Επίσης αποκαθιστά την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου ώστε να αποφεύγονται γαστρεντερικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γιαούρτι είναι η εύκολη λύση για όλες τις ώρες όπου κι αν βρισκόμαστε! Μπορείτε να το συνδυάσετε με φρούτα ή δημητριακά, να το φάτε σκέτο ή με μέλι, ως πρωινό ή βραδινό γεύμα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε με γιαούρτι τις τροφές που έχουν υψηλό ποσοστό θερμίδων, όπως η μαγιονέζα, αλλά και άλλα φαγητά σερβιρισμένα με γιαούρτι είναι νοστιμότερα από τα μέχρι τώρα παχυντικά συνοδευτικά. Με το γιαούρτι μπορούμε να κάνουμε και ωραίες μάσκες οι οποίες τρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα μας ενώ παράλληλα την συσφίγγει. Μην ξεχνάτε να το καταναλώνετε και όταν ακολουθείτε αγωγή με αντιβιοτικά. Εμποδίζει τους μύκητες.

Είναι λοιπόν απαραίτητο στο καθημερινό διαιτολόγιο, αφού είναι μία υγιεινή και εύγεστη τροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης