Είναι δεδομένο ότι το βάρος αυξάνεται στους περισσότερους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στα μειωμένα επίπεδα ενεργητικότητας και διάθεσης και εμφανίζεται συνήθως κατά την έναρξη του φθινοπώρου.

Επειδή κατά τη διάρκεια του χειμώνα βραδιάζει γρήγορα και κάνει κρύο έξω, μας φαίνεται δυσκολότερο να σηκωθούμε από τον καναπέ και να γυμναστούμε, έτσι όσο μένουμε σπίτι, τόσο τσιμπολογάμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον χειμώνα έχουμε την τάση να καταναλώνουμε περισσότερους υδατάνθρακες και ζάχαρη σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως επίσης έχουμε την επιθυμία για περισσότερες ώρες ύπνου, τείνοντας έτσι μακροπρόθεσμα να αυξάνουμε το σωματικό μας λίπος και να μειώνουμε τον βασικό μας μεταβολισμό. Ας μην ξεχνάμε και τις γιορτές (π.χ. Χριστούγεννα) που μας βγάζουν από το πρόγραμμα της διατροφής μας!

Μερικές συμβουλές για να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα:

– Μη βαριέστε να βγείτε από το σπίτι! Αυξήστε την κίνηση, περπατήστε, χορέψτε, γυμναστείτε και κάντε ποδήλατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Αυξήστε την κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων (δημητριακά, ρύζι και ζυμαρικά ολικής αλέσεως), υγρών (χυμούς, τσάι, νερό κ.τ.λ.)και υγιεινών τροφίμων (φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά κ.τ.λ.).

– Αποφύγετε την υπερκατανάλωση προϊόντων αυξημένης περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τους πειρασμούς, θα μπορείτε να τρώτε πάντα υγιεινά, αλλά και θα κρατάτε την πείνα σας μειωμένη!

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης