Έχει έρθει η ώρα του μεσημεριανού φαγητού. Έχετε φτιάξει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα. Ετοιμάζετε μια μεγάλη χορταστική μερίδα που απολαμβάνετε κι όμως, μετά από λίγο η σκέψη «πεινάω» έρχεται και πάλι στο μυαλό σας.

Μεγάλο ποσοστό γυναικών περνά μια περίοδο κατά την οποία νιώθει μια ανεξήγητη λιγούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί όμως και πότε ο οργανισμός μας ζητάει περισσότερη τροφή;

Δίαιτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν κάνουμε δίαιτα στερούμαστε τις αγαπημένες μας τροφές και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε. Η ίδια αυτή στέρηση όμως είναι που προκαλεί το αίσθημα της πείνας και καταφέρνει να μας ξεγελάσει.

Καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε μια φορά την εβδομάδα στο διαιτητικό σας πρόγραμμα, το αγαπημένο σας φαγητό ή γλυκό.

Νερό

Τα παιχνίδια των αισθήσεων δεν σταματούν εκεί. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος πρέπει καθημερινά να πίνει 8 ποτήρια νερό.

Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, το αίσθημα της πείνας που νιώθουμε στην πραγματικότητα είναι δίψα.

Η λύση σε αυτό είναι απλή. Πίνετε καθημερινά όσο περισσότερο νερό μπορείτε.

Άγχος 

Συνήθως τις μέρες που είμαστε αγχωμένες έχουμε την ανάγκη να φάμε κάτι γλυκό. Γι’ αυτό σε περιόδους στεναχώριας ή έντονου στρες παίρνουμε κιλά.

Μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας γλυκό αλλά σε μικρή ποσότητα. Θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Κούραση

Οι πολλές ώρες ορθοστασίας αλλά και γυμναστικής είναι κάποιοι από τους λόγους που επηρεάζουν την όρεξη μας. Καίμε θερμίδες με αποτέλεσμα ο οργανισμός να ζητάει τροφή.

 Μην καταφεύγετε όμως στο έτοιμο φαγητό. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσετε και προτιμήστε ψητό κρέας με σαλάτα ή μακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα.

Γλυκά

Τα γλυκά αυξάνουν την όρεξη. Μπορεί στην αρχή να καλύπτουν το αίσθημα της πείνας, αλλά επειδή τα χωνεύουμε γρήγορα το αίσθημα της πείνας δεν θα αργήσει να έρθει.

Καλό θα ήταν τα γλυκίσματα να τα συνδυάσετε με γιαούρτι, φρούτα ή γάλα.

Αδιαθεσία

Οι ορμονικές αλλαγές μας ανοίγουν την όρεξη. Λίγες μέρες πριν την περίοδο οι γυναίκες έχουν την επιθυμία για κάτι γλυκό (σοκολάτα) και αμέσως μετά για κάτι αλμυρό. Επιλέξτε αυτές τις μέρες να τρώτε μικρή ποσότητα από την τροφή που επιθυμείτε, για να αποφύγετε περιττά κιλά.

Κρύο

Στις χαμηλές θερμοκρασίες ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία.

Προτιμήστε τροφές όπως τυρί, γάλα, ξηρούς καρπούς, κρέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης