Ποιος δεν αγαπά τη βανίλια, αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που εμπλουτίζει αρωματικά και γευστικά πολλές από τις μαγειρικές παρασκευές μας;

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τη βανίλια τόσο σαγηνευτική και την καθιστά αναντικατάστατη, αρωματική ύλη στις περισσότερες συνταγές;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας το ανακαλύψουμε..

Η ιστορία ξεκινά πριν από εκατοντάδες χρόνια, όταν οι κάτοικοι του ανατολικού Μεξικού εκτίμησαν τις πολλαπλές χρήσεις στην γαστρονομία και τις θεραπευτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος των λοβών του λουλουδιού (Vanilla Planifolia) και ξεκίνησαν να την καλλιεργούν συστηματικά.

Μέχρι τον 16ο αιώνα, οι Ατζέκοι, ήταν ο μόνος λαός που επωφελούνταν από τα οφέλη της. Το 1520 αυτό άλλαξε, καθώς ο Ισπανός εξερευνητής Ερνάν Κορτές θέλησε να προωθήσει την καλλιέργεια και τη φήμη της, κάνοντας εξαγωγή της βανίλιας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης