Ακόμη και γεγονότα όπως η γέννηση ενός παιδιού χαρίζουν στις γυναίκες ευτυχία που διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα. Για να συνεχίσει να είναι ευτυχισμένη μια γυναίκα, πρέπει συνεχώς να βιώνει ευχάριστα γεγονότα, που θα… ανανεώνουν το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης.

Σύμφωνα με Βρετανούς και Αμερικανούς επιστήμονες, το επίπεδο της βασικής ευτυχίας στη ζωή μιας γυναίκας παραμένει αμετάβλητο, εκτός αν συμβαίνουν συνέχεια γεγονότα που το επηρεάζουν. Ακόμη και μετά από δυσάρεστα γεγονότα, η διάθεση αρχικά επιδεινώνεται, στη συνέχεια όμως επανέρχεται στα αρχικά της επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη εξέτασε τη δυνατότητα προσαρμογής στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες βιώνουν τι νέες συνθήκες, καλές ή κακές. Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα συμπεράσματα της πολυετούς έρευνας, μόνο η ανεργία ήταν ικανή να έχει μακρόχρονες επιπτώσεις στη διάθεση του ατόμου. Σε όλα τα άλλα δυσάρεστα γεγονότα, όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου ή το διαζύγιο, η διάθεση αρχικά πέφτει αλλά στη συνέχει ανακάμπτει.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το ίδιο συμβαίνει και με τα θετικά γεγονότα, με την απόκτηση ενός παιδιού να είναι το γεγονός που έχει την πιο μακρόχρονη θετική επίδραση στην ψυχολογία του ατόμου, που φτάνει τα δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης