Αν πιστεύεις πως η κουβεντούλα περί κιλών και θερμίδων είναι ένας τρόπος για ν’ αποκτήσεις νέες φιλίες, μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις τακτική αφού η γκρίνια περί κιλών σε κάνει αντιπαθή. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα ευρήματα έρευνας επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Notre Dame.

Όπως έδειξε η έρευνα, γυναίκες που κάνουν θετικές δηλώσεις για το σώμα τους γίνονται περισσότερο συμπαθείς σε σχέση με τις γκρινιάρες που καταριούνται τη μοίρα για τα παραπανίσια κιλά τους ή για το υπερβολικά αδύνατο σώμα τους. Οι γυναίκες δηλαδή που είχαν ψύχωση με το σώμα τους – είτε είναι παχιές, είτε αδύνατες – γίνονται ιδιαίτερα κουραστικές κι αυτό διότι κάθε κουβέντα έχει αναφορά σε κιλά, λίπος, διατροφή και άσκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ευρήματα της έρευνας

Οι ερευνητές με επικεφαλής την Αλεξάντρα Κόρνινγκ (Alexandra Conrning), πρόβαλαν σε ομάδα εθελοντών βιντεοσκοπημένες δηλώσεις γυναικών, με διαφορετικό σωματότυπο. Οι μισές από αυτές μιλούσαν με θετικά σχόλια για το σώμα τους, είτε ήταν παχιές, είτε λεπτές ενώ οι υπόλοιπες γκρίνιαζαν για τις ατέλειές τους.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν πόσο συμπαθής ήταν κάθε μια από τις εμφανιζόμενες. Όπως αποδείχτηκε, ακόμη κι οι υπέρβαρες που μιλούσαν θετικά για τον εαυτό τους είχαν μεγαλύτερο σκορ από τις γκρινιάρες, ακόμη κι αν ήταν λεπτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, την ψυχολόγο Αλεξάντρα Κόρνινγκ (Alexandra Conrning) τα νέα ευρήματα θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των διατροφικών διαταραχών.

Πηγή: womenonly
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης