Σύμφωνα με νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, η κατανάλωση ψαριού, ψημένου στο φούρνο ή στη σχάρα, μία φορά την εβδομάδα, σχετίζεται με βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου, ανεξάρτητα από την περιεκτικότητα του ψαριού σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Για τους σκοπούς της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Preventive Medicine, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 260 εθελοντές με φυσιολογική νοητική λειτουργία, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και πραγματοποίησαν μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τα άτομα που κατανάλωναν ψάρι ψητό στο φούρνο ή στη σχάρα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είχαν μεγαλύτερο όγκο φαιάς ουσίας σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη νοητική ικανότητα. Επιπλέον, βρέθηκε πως τα άτομα αυτά ήταν…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης