Η μπίρα είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα ποτά σχετικά με τις θερμίδες της. Παχαίνει όμως η μπίρα;
Η μπίρα έχει θρεπτική αξία λόγω της περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες, φώσφορο, αλάτι. Η υπερβολική όμως κατανάλωση της μπίρας επιφέρει τις ίδιες βλαβερές συνέπειες στην υγεία μας, όπως και υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.

Παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά όπως κριθάρι, μαγιά, νερό και δημητριακά, αλλά και παρέχει στον οργανισμό πολλές βιταμίνες. Ακόμα οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέτρια κατανάλωση μπίρας, ένα ποτό ημερησίως, προστατεύει τα οστά. Η μεγαλύτερη, όμως κατανάλωση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς δύναται να οδηγήσει σε μείωση της οστικής πυκνότητας. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, ότι ο αλκοολισμός είναι καταστροφικός για τα κόκαλα.

Το κριθάρι και το λυκίσκο που περιέχονται στην μπίρα είναι αντιοξειδωτικά στοιχεία και έχουν αντιγηραντική, αντικαρκινική δράση, ενώ βοηθούν και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Επίσης η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο αλλά και η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο βοηθούν να μην εμφανιστεί πέτρα στη χολή και στα νεφρά.

Ένα ποτήρι μπίρα 250ml έχει 107 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι κρασί 150ml έχει 115 θερμίδες. Επίσης, δεν θα πρέπει να τη συνδυάζουμε με τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως πατατάκια, πίτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης