Καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα και… κάψιμο πάνε πακέτο – συνήθως – και μας αφήνουν κατακόκκινους και πονεμένους. Πώς το αντιμετωπίζουμε φυσικά;

Δείτε παρακάτω γιατροσόφια και συμβουλές για ταχεία ανάρρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δοκιμάστε την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό ή να κάτσετε στον ίσκιο.

Κομπρέσες με νερό

Μετά το έγκαυμα, το δέρμα εμφανίζει φλεγμονές οι οποίες μπορούν να μετριαστούν μέσω της χρήσης εμπλάστρων. Το πιο αποτελεσματικό είναι το… νερό. Χρησιμοποιήστε είτε νερό βρύσης είτε παγάκια σε ένα κομμάτι πανί και τοποθετήστε το πάνω στο έγκαυμα. Επαναλάβετε ανά μερικά λεπτά, μέχρι το ύφασμα να ζεσταθεί. Επαναλάβετε μέσα στη μέρα για συνολικά 10-15 λεπτά ανά εφαρμογή.

Επιθέματα που ανακουφίζουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρόφιμα που έχουμε στην κουζίνα μας μπορούν να κάνουν τη.. δουλειά στο να μας ανακουφίσουν. Αναμείξτε ένα φλιτζάνι γάλα χωρίς λιπαρά με 4 φλιτζάνια νερό, προσθέστε μερικά παγάκια και εφαρμόστε κομπρέσσες με το υγρό για 15-20 λεπτά. Επαναλάβετε κάθε 2 με 4 ώρες. Εναλλακτικά, βράστε μαρούλι, στραγγίξτε και αφήστε το υγρό να κρυώσει για μερικές ώρες στο ψυγείο. Βουτήξτε λίγο βαμβάκι μέσα και πιέστε απαλά ή σκουπίστε το ερεθισμένο δέρμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και γιαούρτι στην ερεθισμένη περιοχή, να το αφήσετε μερικά λεπτά και μετά να ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης