Η ποιότητα του βραδινού ύπνου εξασφαλίζει υψηλότερα επίπεδα ενεργητικότητας. Αντιθέτως η κακή ποιότητα ύπνου πέρα από την εξάντληση και τον εκνευρισμό που προκαλεί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει οι μικρές αλλαγές στην διατροφή σας μπορούν να φέρουν σημαντικά οφέλη στην ποιότητα του ύπνου σας.

Εμείς συγκεντρώσαμε, τις τροφές που, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί πιο εύκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπανάνα με αμύγδαλα

Κόψτε μισή μπανάνα και ρίξτε λίγα αμύγδαλα και απολαύστε το βραδινό σας σνακ περίπου 90 λεπτά πριν ξαπλώσετε. Τόσο η μπανάνα όσο και τα αμύγδαλα αποτελούν μία πλούσια πηγή καλίου, το οποίο ενισχύει τον βαθύ ύπνο.

Βρώμη με γάλα και μέλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως να έχετε συνηθίσει να τρώτε τη βρώμη στο πρωινό σας γεύμα αλλά Μισή κούπα βρασμένη βρώμη σε 1 κούπα γάλα και μία κουταλιά του γλυκού μέλι, μερικά λεπτά πριν κοιμηθείτε είναι ό,τι πρέπει για να αυξήσετε τη μελατονίν στον οργανισμό, δηλαδή τις ορμόνες που βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώνει και να κοιμάται όταν πέφτει ο ήλιος…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης