Έχετε αυτό το ενοχλητικό φούσκωμα στην κοιλιά και δεν ξέρετε ποια είναι τα αίτια αλλά και η αντιμετώπισή του, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο.

1. Δυσανεξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τροφική δυσανεξία είναι πολύ συχνή και παρατηρείται κατά κύριο λόγο όταν αναφερόμαστε στη γλουτένη ή ακόμη και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Για αυτό μπορεί να δημιουργηθεί φούσκωμα εξαιτίας της παραγωγής αερίων κατά την πέψη των τροφών, όπως και εξαιτίας της υπερκατανάλωσης απλών σακχάρων και επεξεργασμένων τροφίμων.
 

2. Κοιλιοκάκη

Η κοιλιοκάκη είναι ένα πεπτικό πρόβλημα που ταλανίζει πολλούς ανθρώπους και οφείλεται στην εντερική αδυναμία απορρόφησης του σιταριού, της γλουτένης, του κριθαριού και της σίκαλης. Παρόλα αυτά, δεν υφίσταται μια συγκεκριμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της, όμως αυτό που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της κατάστασης είναι η μείωση κατανάλωσης της γλουτένης. Αντί για αυτήν μπορείτε να επιλέγετε προϊόντα, τα οποία είναι ειδικά επεξεργασμένα για να καλύψουν της δικές σας ανάγκες, λόγω αυτής της διατροφικής δυσανεξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι επίσης μια πολύ συχνή αιτία του φουσκώματος. Αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει είναι μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά, αλλά και περπάτημα περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα, το οποίο μπορεί να διαρκέσει μόλις 20 λεπτά.

Τρόποι αντιμετώπισης

   -Νερό: Το νερό είναι άκρως ευεργετικό για τον οργανισμό. Για αυτόν τον λόγο καλό θα είναι να πίνετε αρκετό νερό εντός της ημέρας, το οποίο βοηθάει στην κινητικότητα των οργάνων του σώματος σας, αλλά και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

  -Μείωση κατανάλωσης αλατιού: Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών για αυτό προσπαθήστε να το περιορίσετε.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης