Οι γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά τη φράση “Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος”, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την υγεία μας. 

Η μόδα δεν πρέπει να μας ταλαιπωρεί με “ανθυγιεινές” επιλογές, όπως για παράδειγμα, συνθετικά εσώρουχα, στενά τζιν και ψηλά τακούνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψηλά τακούνια

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορεί να είναι στυλάτα αλλά υπάρχει πιθανότητα να βλάψουν το πέλμα αλλά και τα νύχια. Το βάρος μεταφέρεται από τη φτέρνα στα νύχια και μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στα γόνατα αλλά και παραμόρφωση των δακτύλων. Ακόμη μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια στο βάδισμα και καταπόνηση στη μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υποδήματα μπορεί να προκαλέσουν μυκητιάσεις αν είναι στενά και πιέζουν τα δάκτυλα, αν είναι κλειστά και δεν αερίζονται για πολλές ώρες.

Καλό θα ήταν να μην τα φοράτε σε καθημερινή βάση και το τακούνι να μην ξεπερνά τους 4 με 5 πόντους.

Στενά τζιν

Τα παντελόνια που δεν έχουν ελαστικότητα δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος. Να προτιμάτε ρούχα που είναι αεράτα και να αποφεύγετε στενά παντελόνια για πολλές ώρες. Θα πρέπει να νιώθετε άνετα, να μπορείτε εύκολα να σκύψετε, μόνο τότε θα καταλάβετε ότι είναι το σωστό νούμερο για εσάς.

Εσώρουχα

Τα συνθετικά εσώρουχα και τα στρινγκ μπορεί να είναι στη μόδα αλλά είναι επικίνδυνα για την ευαίσθητη περιοχή, καθώς μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και ερεθισμούς. Μπορεί να μετακινηθεί το πίσω μέρος προς τα εμπρός και να προκληθούν λοιμώξεις. Άλλο ένα μειονέκτημα είναι ότι με την τριβή ερεθίζουν τα γεννητικά όργανα και προκαλούν ερεθισμό και κνησμό.

Επιλέξτε βαμβακερά εσώρουχα, αποφύγετε να φοράτε στρινγκ συστηματικά για να προστατεύσετε την ευαίσθητη περιοχή, ειδικά αν είστε επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις και τις κολπίτιδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης