Η εποχή που ζούμε είναι εποχή της ταχύτητας σε όλους τους τομείς. Η ταχύτητα έχει επηρεάσει και τις διατροφικές μας συνήθεις και πολλές φορές επιλέγουμε γρήγορες λύσεις φαγητού. Ξέρουμε πόσο επιβαρυντικές μπορεί να είναι οι επιλογές αυτές αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά γιατί οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού δεν μας επιτρέπουν να φάμε σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό.

Σε αυτό συνηγορούν η αύξηση του αριθμού των μονομελών νοικοκυριών, οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και ειδικότερα των γυναικών που καθιστά μεγαλύτερο το πρόβλημα της προετοιμασίας του καθημερινού φαγητού της οικογένειας. Περίπου ένας στους πέντε εφήβους δεν κάθεται πλέον στο οικογενειακό τραπέζι, αλλά καταφεύγει στο να παραγγείλει έτοιμο φαγητό από 4 μέχρι 7 φορές την εβδομάδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο όσο περνά ο καιρός το γρήγορο φαγητό (fast food) παύει να ταυτίζεται αναγκαστικά με το πρόχειρο φαγητό από φαστφουντάδικα (junk food), ενώ ένα σνακ στα γρήγορα (street food) μπορεί να αποτελέσει μια καθ’ όλα υγιεινή επιλογή.

Αν και το έτοιμο φαγητό είναι πλουσιότερο σε θερμίδες και λίπος από το αντίστοιχο σπιτικό, δεν είναι σωστό να υποστηρίξουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε υγιεινές επιλογές όταν παραγγέλνουμε από έξω. Ένα τηλεφώνημα ή ακόμη και ένα “κλικ” στον υπολογιστή σας πλέον αρκεί για να βρεθεί στο σπίτι μας ότι τραβάει η όρεξη μας. Ένα πρώτο βήμα για την υγιεινή διατροφή είναι να μάθουμε να τρώμε έξυπνα. Ψάξτε λοιπόν, σε καταλόγους τα ελαφριά μενού πού «κρύβονται» οι υγιεινές light επιλογές.

H κατανάλωση γρήγορου φαγητού θα πρέπει να ελαττωθεί. Αν χρειαστεί να παραγγείλουμε από έξω μπορούμε να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε σωστές και υγιεινές επιλογές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης