Ηλεκτρικό επίθεμα κατά της κατάθλιψης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 13:27
Ηλεκτρικό επίθεμα κατά της κατάθλιψης
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δοκιμάζουν σε ασθενείς με κατάθλιψη ένα επίθεμα που διοχετεύει ρεύμα και το οποίο βελτιώνει τα συμπτώματά της. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που ονομάζεται Neurosigma, η οποία αρχικά δοκιμάστηκε σε ασθενείς με επιληψία. Τυχαία, όμως, παρατηρήθηκε ότι η δράση της στη διάθεση είναι σημαντική και έτσι οι ερευνητές τη δοκίμασαν σε 11 ασθενείς με σοβαρή κατάθλιψη που δεν ανταποκρίνονταν στην αγωγή με αντικαταθλιπτικά.

Η συσκευή περιέχει ηλεκτρόδια συνδεδεμένα με μια γεννήτρια στο μέγεθος κινητού τηλεφώνου, το οποίο φορά ο ασθενής στη μέση του. Στη διάρκεια της έρευνας οι ασθενείς φορούσαν το επίθεμα επί οκτώ ώρες κάθε νύχτα για οκτώ εβδομάδες.

Μετά το πέρας των δύο εβδομάδων ανέφεραν βελτίωση των συμπτωμάτων τους, ενώ στις οκτώ εβδομάδες ανέφεραν βελτίωση των συμπτωμάτων τους κατά 50%. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η συσκευή θα μπορούσε να βοηθήσει όσους ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, αλλά τονίζουν ότι πρόκειται για μια προκαταρκτική και μικρή έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας θα πρέπει να επιβεβαιωθούν σε επόμενες μελέτες με περισσότερα άτομα.

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 14:03