Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι οι γυναίκες μετά το σεξ πρέπει να ουρούν, ώστε να αποφεύγουν τις ουρολοιμώξεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πετάγεστε από το κρεβάτι για να επισκεφθείτε την τουαλέτα αμέσως μόλις τελειώνει το σεξ, αλλά ναι, υπάρχει μία ισχυρή δόση αλήθειας στον εν λόγω ισχυρισμό. Ένας σημαντικός αριθμός βακτηρίων κατά τη διάρκεια του σεξ ωθείται προς την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ουρολοίμωξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H κένωση της κύστης μετά το σεξ (αλλά και πριν) μπορεί να συμβάλει στην απομάκρυνση αυτών των βακτηρίων -αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως θα πρέπει να έχετε «χρονόμετρο» στην αγκαλιά. Μη θυσιάζετε αυτές τις όμορφες στιγμές που ακολουθούν μετά την ολοκλήρωση της συνεύρεσης.

Επίσης, αν δεν έχετε πραγματικά ανάγκη να ουρήσετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέσετε τον εαυτό σας ώστε να βγάλετε με το ζόρι μία ή δύο σταγόνες, αφού έτσι κι αλλιώς αυτή η ποσότητα δεν είναι αρκετή για να καθαρίσει το σύστημα.

Πιο σημαντικό είναι να ουρείτε κάθε φορά που αισθάνεστε την κύστη σας γεμάτη, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γιατί αν τα κρατήσετε, οι πιθανότητες ουρολοίμωξης αυξάνουν σημαντικά με ή χωρίς σεξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: stogiatro.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης