Πριν πάρετε μια σημαντική απόφαση, θα πρέπει πρώτα να έχετε κοιμηθεί, γιατί ο ύπνος βελτιώνει την υποσυνείδητη ικανότητα του να παίρνετε σωστές αποφάσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ο ύπνος μπορεί να καθαρίσει το μυαλό και να μας απαλλάξει από το άγχος, πριν πάρουμε μια απόφαση. Ο ύπνος μπορεί ακόμα να μας βοηθήσει στην οργάνωση της μνήμης και στην επεξεργασία των πληροφοριών της ημέρας, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων.

Όμως η νέα έρευνα από τον Απ Ντικστερχούις (συγγραφέα το 2007 του μπεστ-σέλερ “Το έξυπνο υποσυνείδητο”) και τους συνεργάτες του στο ολλανδικό πανεπιστήμιο του Ράντμπουντ, σύμφωνα με το «Live Science», πάει ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζει ότι υπάρχει κάτι άλλο επίσης που «δουλεύει» την ώρα του ύπνου: το υποσυνείδητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια σειρά πειραμάτων που αφορούσαν σε μια απόφαση (π.χ. την αγορά ενός διαμερίσματος), αποδείχθηκε ότι όσοι εθελοντές έπαιρναν τις αποφάσεις τους μετά από μια περίοδο συνειδητής σκέψης, όντας ξύπνιοι, έπαιρναν χειρότερες αποφάσεις εν συγκρίσει με όσους αποφάσιζαν μετά από ασυνείδητη σκέψη και ύπνο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ύπνος δεν βλάπτει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης