Είναι το φαγητό της δίαιτάς σας άνοστο; Σας λείπει η πλούσια παχιά, λιπαρή γεύση; Νιιώθετε ότι το φαγητό σας παραείναι… ελαφρύ; Μάλλον είστε εγκλωβισμένοι στη λογική της δίαιτας που περιλαμβάνει μόνο ψητά και βραστά…

Όλα τα φαγητά της δίαιτας μπορεί και πρέπει να αποκτήσουν γεύση, χρώμα και άρωμα. Αρχής γενομένης από τη σαλάτα, που επιβάλλεται να είναι πολύχρωμη, με ποικιλία λαχανικών και την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με φρούτα, φρέσκα ή αποξηραμένα, ξηρούς καρπούς, ελιές, κομματάκια τυριού ή κοτόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε το κρέας ή το ψάρι που τρώτε να τα κάνετε μαγειρευτά στην κατσαρόλα, προσθέτοντας λαχανικά, μπαχαρικά ή ακόμα και σάλτσα ντομάτας! Έτσι, το φαγητό σας όχι μόνο θα γίνει νόστιμο και αρωματικό, αλλά δεν θα σας δίνει και την αίσθηση ότι κάνετε δίαιτα και στερείστε, τρώγοντας διαφορετικό φαγητό από αυτό που τρώνε οι υπόλοιποι.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, καθώς αυτό είναι που θα αυξήσει κατακόρυφα τις θερμίδες που περιέχει το φαγητό σας, είναι τα λιπαρά, είτε αναφερόμαστε στο ορατό λίπος του κρέατος είτε στην ποσότητα του λαδιού.

Αφαιρέστε λοιπόν το λίπος και μετρήστε το λάδι που βάζετε στη σαλάτα και το φαγητό σας. Για μια μερίδα φαγητού, καλό θα είναι να μην υπερβαίνετε τη μία κουταλιά της σούπας λάδι. Αν μαγειρεύετε για περισσότερα άτομα, αυξήστε αντίστοιχα την ποσότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, για να κάνετε πιο πλούσια τη γεύση, χρησιμοποιήστε μυρωδικά! Τα φρέσκα είναι σαφώς προτιμότερα, καθώς, πέρα από το υπέροχο άρωμα, σας χαρίζουν και τα θρεπτικά τους συστατικά. Η γκάμα είναι τεράστια: δυόσμος, βασιλικός, μαϊντανός, φρέσκια ρίγανη, βασιλικός, δεντρολίβανο, μπορούν πραγματικά να δώσουν άλλη… διάσταση στο φαγητό σας! Ωστόσο, αν δεν έχετε φρέσκα, χρησιμοποιήστε αποξηραμένα. Τη… δουλειά τους θα την κάνουν!

Και μην ξεχνάτε, διατροφή δεν σημαίνει στέρηση, πείνα και νερόβραστο φαγητό. Σημαίνει σωστός τρόπος σκέψης σχετικά με το τι εφοδιάζουμε το σώμα μας, σημαίνει καλή υγεία και πάνω από όλα μπορεί να είναι συνώνυμη με υπέροχη γεύση. Αρκεί να το πιστέψετε!

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης