Κάντε τη γυμναστική… παιχνίδι με το σχοινάκι!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 08:54
Κάντε τη γυμναστική… παιχνίδι με το σχοινάκι!
Για πολλούς το γυμναστήριο είναι μια βαρετή διαδικασία, με αποτέλεσμα να μη γυμνάζονται καθόλου, αν και το θέλουν. Μην απελπίζεστε όμως. Λύσεις υπάρχουν. Μετατρέψτε τη γυμναστική σε παιχνίδι. Θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια με το σχοινάκι!

Σχοινάκι: όπως στο σχολείο

Το θεωρείτε παιδικό παιχνίδι και κάτι απλό; Κι όμως το χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι πυγμάχοι στις προπονήσεις τους. Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (ΑΗΑ), ένα άτομο βάρους 68 κιλών μπορεί να κάψει σε 1 ώρα 750 θερμίδες κάνοντας σχοινάκι.

Επομένως, το παιδικό αυτό παιχνίδι αποτελεί μια καλή αεροβική άσκηση που βοηθάει στην απώλεια βάρους και προσφέρει μεγάλη καύση θερμίδων -ανάλογα με την ένταση- σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γυμνάζει όλους τους μυς και τις αρθρώσεις, και δυναμώνει τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματος. Σας βοηθάει να αποκτήσετε ελαστικότητα, ταχύτητα και γενικά βελτιώνει τη φυσική σας κατάσταση. Μάλιστα, καλυτερεύει την ισορροπία και τον συντονισμό, γυμνάζοντας έμμεσα και το μυαλό. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως μέθοδος αποκατάστασης τραυματισμών.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 11:07