Τα κεράσια μας εφοδιάζουν με χρήσιμα θρεπτικά συστατικά για τη θωράκιση της υγείας μας. Είναι πολύ καλή επιλογή όσες από εσάς κάνετε δίαιτα αφού έχουν μικρή θερμιδική απόδοση και δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού.

Έχουν σχήμα σφαιρικό και η φλούδα τους είναι λεία και γυαλιστερή, χρώμα κόκκινο διαφορετικής απόχρωσης ανάλογα με την ποικιλία και χυμώδη γλυκιά σάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίνουν στον οργανισμό ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων ενώ ταυτόχρονα είναι φτωχά σε θερμίδες. 4 θερμίδες αποδίδει ένα κεράσι.  

Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα.  

Επίσης αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού και διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες ενώ ο χυμός τους αποτελεί αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών.

Μειώνουν αισθητά την πνευματική και σωματική κόπωση.

Το έντονο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των κερασιών οφείλεται σε μια ομάδα χημικών ουσιών, των ανθοκυανινών που συμβάλλουν στη εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.

Ενδείκνυνται στην αναιμία, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε σίδηρο και είναι πολύτιμα για όσες κάνετε δίαιτα αφού οι υδατάνθρακες που περιέχουν ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, ενώ ταυτόχρονα δρουν αποτοξινωτικά και ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Επιλέξετε κεράσια τα οποία δεν είναι γδαρμένα, παραμορφωμένα ή μουχλιασμένα και αγοράστε μόνο ό,τι θέλετε να καταναλώσετε τις επόμενες ημέρες. Να τα τοποθετείτε στη συντήρηση του ψυγείου για να διατηρηθούν φρέσκα. Να τα πλένετε με άφθονο ζεστό νερό προτού τα καταναλώσετε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης