Αναζωογονητικό χαρακτηρίζουν πολλοί μελετητές το περπάτημα στην παραλία ή στην εξοχή και μάλιστα χωρίς παπούτσια.

Παρά το γεγονός ότι στη δυτική κοινωνία τα παπούτσια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ντυσίματος ενός ανθρώπου, μόλις το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού τα φοράει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν πράγματι αρκετά οφέλη:

1. Καθαρίζει το μυαλό

Είναι δύσκολο να μην δώσετε προσοχή σε κάθε βήμα όταν περπατάτε ξυπόλυτοι. Πρέπει να έχετε το νου σας για κοφτερά βράχια και αγκάθια, που αν τα πατήσετε είναι σίγουρο ότι θα σας προκαλέσουν πόνο. Δίνοντας προσοχή για το τι υπάρχει κάτω στο έδαφος, κατασιγάζει την εσωτερική φλυαρία και καθαρίζει το μυαλό σας, ενώ σας βοηθά να εστιάσετε στο εδώ και τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Δωρεάν γιόγκα ποδιών

Το ξιπόλυτο περπάτημα ενισχύει και τεντώνει τους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους στα πόδια, καθώς και τους αστραγάλους. Αυτό βοηθά στην αποφυγή τραυματισμών, και μειώνει τους πόνους στα γόνατα. Όλη αυτή η διαδικασία, σας βοηθά να κρατήσετε το σώμα σας σε όρθια θέση και να βρείτε το κέντρο ισορροπίας σας.

3. Δωρεάν επίσκεψη σε ρεφλεξολόγο

Υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία σε κάθε μέρος του σώματός σας, όπως είναι τα πόδια σας. Κάθε μικρό ανάχωμα και πέτρα στο δρόμο σας βοηθά να κινητοποιήσετε όλα τα αντανακλαστικά σημεία των ποδιών σας.

Αν στην αρχή νιώθετε πόνο, αυτό σημαίνει ότι τα πόδια σας χρειάζονται τα ερεθίσματα που παίρνουν με το να είναι ξυπόλυτα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι ευαισθησίες θα μειωθούν, και όλες οι περιοχές των ποδιών σας θα αναζωογονηθούν στο έπακρο.

4. Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη

Το να περπατά κανείς ξυπόλυτος στο γρασίδι συμβάλλει στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης κατά 62% και αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών που κάνουν τον οργανισμό σας να αισθάνεται όμορφα.

5. Βοηθά να κοιμάστε καλά

Οι αρχαίοι πίστευαν ότι το περπάτημα χωρίς παπούτσια στη θάλασσα ήταν η καλύτερη θεραπεία για την αϋπνία και πολλοί είναι οι άνθρωποι σήμερα που ακολουθούν τη συμβουλή αυτη.

6. Ηρεμεί για τα καλά

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 60% νερό. Το ξυπόλυτο περπάτημα ηρεμεί για τα καλά. Αποτοξινώνει σώμα και νου, μειώνει τις φλεγμονές και βοηθά να συγχρονίσετε τα εσωτερικά ρολόγια σας.

Μήπως λοιπόν τώρα που είναι καλοκαίρι αξίζει να το προσπαθήσουμε;

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης